Ambachtsdag bij het Achterhoeks Openluchtmuseum:

Een unieke ervaring tijdens de Herftvakantie!

Vind je het leuk om terug in de tijd te gaan en te zien hoe mensen vroeger hun ambachten uitvoerden? Dan mag je de ambachtsdag op donderdag 19 oktober 2023 van 11:00-16:00 uur bij het Achterhoeks Openluchtmuseum niet missen! Een perfecte gelegenheid om tijdens de herfstvakantie weg te zijn en iets nieuws te leren over traditionele ambachten.

Demonstraties door Vrijwilligers

Tijdens deze dag zie je verschillende demonstraties van vrijwilligers die met passie hun oude ambachten doen herleven. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe olie geslagen wordt in de rosoliemolen, de zagerij in werking zien en een bakker die brood bakt. Verder zijn er ook nog andere interessante ambachten, zoals klompenmaken, houtdraaien, smeden, touwdraaien, spinnen, knipmutsen maken en vlas bewerken. Zo krijg je een unieke kijk in het leven van onze voorouders en leer je hun traditionele technieken waarvan sommige nog steeds worden gebruikt.

Proeven en Genieten

Als je even wilt pauzeren kan je terecht bij Erve Kots, waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen. De Herberg biedt een gezellige omgeving waar je kunt genieten van de sfeer en een heerlijke pannenkoek.

Tijd, locatie, en informatie

Zoals vermeld vindt de Ambachtsdag plaats op donderdag van 11:00-16:00 uur bij het Achterhoeks Openluchtmuseum, Eimersweg 4 in Lievelde. Er zijn entreekosten die variëren per persoon en kaartje. Voor volwassenen is de prijs € 7,50. Senioren vanaf 65 jaar betalen € 5,50. Kinderen zijn welkom voor maar € 3,00 en er is ook een familiekaart beschikbaar voor 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen voor € 18,00.

Veelgestelde vragen

Moeten we vooraf reserveren?

Nee, het is niet nodig om vooraf te reserveren. Je kunt tickets ter plaatse kopen op de dag zelf.

Zijn er aparte activiteiten voor kinderen?

Hoewel veel van de activiteiten gericht zijn op alle leeftijdsgroepen, zijn er ook speciale activiteiten voor kinderen zoals de educatieve museumroute en de museumbingo.

Is er een speeltuin of iets dergelijks voor kinderen?

Ja, naast het bekijken van de demonstraties kunnen kinderen spelen in de speeltuin.

Mis deze unieke kans om traditionele ambachten te leren en ervaren tijdens de meivakantie niet! Kom naar het Achterhoeks Openluchtmuseum en ontdek hoe het vroeger was.