Open Dag Achterhoeks Openluchtmuseum

Op zondag 15 mei 2022 zijn de deuren van het museum tussen 12.00 en 18.00 uur geopend voor iedereen die de Achterhoek van vroeger wil beleven in het nu. De toegang is gratis (maar een vrije gift is welkom!)

Audiotour en Mindsetshow de verrassende eerste vernieuwingen

Het museum is vernieuwd. Voor wie het museum al eerder bezocht, zijn de gebouwen die te bewonderen zijn, vertrouwd. Bij binnenkomst kan je in het expositiegebouw de archeologische opgravingen bewonderen en met de mindsetshow (object-theater) krijg je in een spectaculaire audiovisuele beleving een mooie inleiding op wat in het museum te zien is.

Tijdens de wandeling door het museum kan je je eigen route volgen en je gids heb je met de stem van Willem te Molder, Hans Keuper en Brenda Janssen met een audiotour bij je. Op verschillende punten activeer je zelf de vertelling in het Nederlands, Achterhoeks of Duits.

Dit zijn de eerste en misschien meest opvallende vernieuwingen. Maar er is meer! De speeltuin op het museumterrein is helemaal nieuw. De gebouwen zijn naar hun periodes ingericht. In de komende maanden gaat de Bernard Weenink Stichting verder met vernieuwen en verbeteren. De stichting en het museum kan daarvoor vrijwilligers gebruiken!

Programma open dag

Tijdens de open dag verzorgen vrijwilligers verschillende demonstraties. Zo wordt olie geperst in de rosoliemolen. De zagerij is in werking en een bakker bakt brood. Op Erve Kots (de naastgelegen herberg) is die dag De Liedjesstraot, met muziek en theater van de Dialectkring en Warboel met Hans Keuper. Daarvoor worden wel toegangstickets verkocht (meer informatie op www.ervekots.nl), maar het museum lift mee op de gezelligheid en reuring van dat evenement.